KERRI POWERS – WORDS ON THE WIND

Artiest info
Website
facebook
Label: Continental Record Services

In het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten ligt de regio New England. Het is daar dat singer-songwriter Kerri Powers in haar tienerjaren in lokale koffieshops begon op te treden. Het bijval dat ze daarbij van het publiek mocht ervaren stimuleerde haar om een carrière als zangeres en performer te beginnen en om haar eigen platen op te nemen. Haar muzikale werk situeert zich in de sfeer van de folk-, blues- en countrymuziek.

Die wens om het in de muziek te gaan maken werd echter de kop ingedrukt door het feit dat ze trouwde met een man die haar niet in dat objectief ondersteunde en dat ze bovendien ook al snel zwanger werd van een zoontje. Haar carrière werd voor lange tijd ‘on hold’ gezet tot de zoon tot een jonge knaap was opgegroeid en ze ook nog door een moeilijke scheiding moest gaan. In 2014 bracht Kerri Powers een eerste EP uit die ze naar zichzelf had vernoemd en waarmee ze al snel op heel lovende commentaren kon rekenen.

Het was de aanzet tot de release van een eerste full-cd “Starseeds” die eind 2018 op de markt verscheen maar door de coronacrisis en de afgelasting van vele optredens maar moeilijk tot bij het grote publiek geraakte. Hopelijk zal dit nu wat vlotter verlopen voor haar nieuwste plaat “Words On The Wind” die in de ‘Dagotown Studios’ in Holden, Massachusetts werd opgenomen. Op dat album brengt Kerri Powers elf coverversies van liedjes waarvan ze altijd heeft gehouden en die ze nu in een door haar aangepaste versie heeft willen brengen.

Twee van de covers die ze op “Words On The Wind” brengt stonden in 2014 ook al op haar album “Kerri Powers”. Dat waren de twee nummers die we hier op de video’s hebben toegevoegd: “To Love Somebody” van ‘The Bee Gees’ dat ze hier live brengt en de prachtige song “Jesse” van Janis Ian die als audiovideo wordt weergegeven. Een andere klassieker die ze covert op dit album is “The First Time Ever I Saw Your Face”, een folksong uit 1957 van Ewan MacColl die we het best kennen in de hitversie van Roberta Flack uit 1972.

De zes overige songs die Kerri Powers hier covert maar die we het best in de originele versie kennen zijn “Mercedez Benz” van Janis Joplin, “Speed Of The Sound Of Loneliness” van John Prine, “Always On My Mind” van Willie Nelson, “I’ll Be Here In The Morning” van Townes Van Zandt, “Cold Irons Bound” van Bob Dylan en “For The Turnstiles” van Neil Young. Het typische op Janis Joplin lijkende hese stemgeluid van deze zangeres zorgt ervoor dat alle nummers een heel gepersonaliseerd kleedje krijgen aangemeten waardoor deze plaat als een begerenswaardige aanwinst gezien mag worden.

(valsam)


 

TRACKLIST:
01. Can’t Find My Way Home (Traffic)
02. The First Time I Ever Saw Your Face (Roberta Flack)
03. Mercedes Benz (Janis Joplin)
04. Speed of the Sound of Loneliness (John Prine)
05. Always On My Mind (Willie Nelson / Elvis Presley)
06. I’ll Be Here In The Morning (Townes van Zandt)
07. Cold Irons Bound (Bob Dylan)
08. Something On Your Mind (Karen Dalton)
09. To Love Somebody (The Bee Gees)
10. For The Turnstiles (Neil Young)
11. Jesse (Janis Ian)